Logo
Nijverheidsweg 65
3341 LJ
Tel. +31-(0)78-6817544
Fax. geen fax meer
Email: info@nivotherm.nl

Thermopoint temperatuurmeting voor solids

De multipunts temperatuurmeting wordt gebruikt voor poeders en granulaten zoals granen en voeders waar tijdens de opslag broei kan ontstaan. De Thermopoint bestaat uit een vrijhangende kabel (mantel antistatisch polyetheen) vanaf het silodak.

De kabel hangt in het product, maximaal 15 temperatuursensoren meten over de gehele lengte de temperatuur in het product. Zodra de temperatuur een vooraf ingestelde waarde overschrijdt zal de elektronica dit signaleren. Kwaliteitsverlies van het product of brand in de silo kan hiermee worden voorkomen.

De meetkabel heeft een maximum lengte van 30 meter, het meetbereik van de temperatuursensoren is van -40 tot +125°C. De elektronica is voorzien van HART communicatie via een 2-draads verbindingskabel.  In geval van silo’s met een grotere diameter dan 6 meter kunnen meerdere meetkabels in de silo worden geplaatst. De Thermopoint is geschikt voor ATEX stofexplosiegevaarlijke zones 20/21. Naast de solids uitvoering is er ook een roestvaststalen model beschikbaar voor vloeistoftanks.