Logo
Nijverheidsweg 65
3341 LJ
Tel. +31-(0)78-6817544
Fax. geen fax meer
Email: info@nivotherm.nl

Radar Niveaumeting

Contactloze niveaumeter voor vloeistoffen. Wordt niet beïnvloed door temperatuur, druk of verschil in dichtheid. Er zijn verschillende modellen beschikbaar, met en zonder veldbehuizing. De sensor van deze radar niveaumeting is uitgevoerd in verschillende materialen, zoals RVS 316, polypropyleen of PTFE voor extra chemische bestendigheid.  


Kenmerken

  • Meetbereik tot 23m
  • Resolutie 1mm
  • Procestemperatuur van –30 °C … +180 °C
  • Procesdruk tot 25 bar


Meetprincipe
Contactloze radar niveaumeting werkt volgens het puls echo principe. Een puls met een frequentie van 25 GHz wordt gedurende een nanoseconde uitgezonden naar het vloeistofoppervlak. Een deel van deze puls wordt gereflecteerd door de vloeistof, en wordt weer ontvangen door de sensor. De voortplantingssnelheid van deze radarpuls is vrijwel gelijk in lucht, gassen en vacuüm, zodat de looptijd recht evenredig is met de afgelegde afstand. De elektronica van de PiloTREK verwerkt de looptijd en zet deze om in een afstand of vloeistofhoogte.

De signaalsterkte van de puls-reflectie is afhankelijk van de afstand en diëlektrische constante(dk) van de vloeistof. De maximale meetafstand van de PiloTREK is 23 meter, de dk waarde dient minimaal 1,4 te zijn.

 

Pilotrek.jpg