Logo
Nijverheidsweg 65
3341 LJ
Tel. +31-(0)78-6817544
Fax. geen fax meer
Email: info@nivotherm.nl

Nivobob vast in vloeistof

Het Nivobob peilloodsysteem type NB3300(kabeluitvoering) of NB3400(banduitvoering) wordt gebruikt voor niveaumeting van vaste stof onder water. Het peilgewicht zakt door de vloeistof, en keert om als het peilgewicht de vaste stof raakt. Het 4-20 mA uitgangssignaal geeft de hoogte weer van de vaste stof in de vloeistof.

Als alternatief op de niveaumeting kan een grenswaarde niveauschakelaar worden gebruikt.Mogelijkheden hiervoor zijn een Vibranivo trilvork niveauschakelaar of een draaivleugel niveaumelder.

De trilvork trilt in de vloeistof, echter de trilling zal worden gedempt zodra de vaste stof de trilvork bedekt. De trilvork kan in de wand of van bovenaf gemonteerd worden.

De draaivleugel niveauschakelaar wordt verticaal geplaastst. De behuizing met elektronica bevindt zich boven de vloeistof. De draaiende as wordt verlengd met een vaste as of een kabelverlenging. Onder aan de as of kabel draait de schoep vrij door de vloeistof, deze zal weerstand ondervinden zodra een vaste stof de schoep bedekt.