Logo
Nijverheidsweg 65
3341 LJ
Tel. +31-(0)78-6817544
Fax. geen fax meer
Email: info@nivotherm.nl

Nieuws


NIEUWE RF NIVEAUSCHAKELAAR VOOR SOLIDS

RFnivo niveauschakelaar

Nivotherm introduceert de nieuwe RFnivo niveauschakelaar van UWT. RF technologie met actieve aangroeicompensatie maakt deze geschikt voor aanklevende poeders , zelfs met lage diëlektrische constante.

Vliegas kan worden gedetecteerd met de keramische meetelektrode voor toepassing in temperaturen tot +500°C.

Sanitaire aansluiting volgens EHEDG goedkeuring zorgen voor probleemloze toepassing in voedingsmiddelen, met of zonder ATEX explosieveilige certificering.


Temperatuurmeting in solids: thermopoint

De multipunts temperatuurmeting wordt gebruikt voor poeders en granulaten zoals granen en voeders waar tijdens de opslag broei kan ontstaan. De Thermopoint bestaat uit een vrijhangende kabel (mantel antistatisch polypropyleen) vanaf het silodak.

De kabel hangt in het product, maximaal 15 temperatuursensoren meten over de gehele lengte de temperatuur in het product. Zodra de temperatuur een vooraf ingestelde waarde overschrijdt zal de elektronica dit signaleren. Kwaliteitsverlies van het product of brand in de silo kan hiermee worden voorkomen.

De meetkabel heeft een maximum lengte van 30 meter, het meetbereik van de temperatuursensoren is van -40 tot +125°C. De elektronica is voorzien van HART communicatie via een 2-draads verbindingskabel.  In geval van silo’s met een grotere diameter dan 6 meter kunnen meerdere meetkabels in de silo worden geplaatst. De Thermopoint is geschikt voor ATEX stofexplosiegevaarlijke zones 20/21. Naast de solids uitvoering is er ook een roestvaststalen model beschikbaar voor vloeistoftanks.


CAPACITIEVE NIVEAUschakelaarS VAN UWT: CAPANIVO

Nivotherm introduceert in Nederland de nieuwe universele niveauschakelaar voor gebruik in vaste stoffen zoals poeders en granulaten zoals meel, suiker, granen, veevoeders, specerijen, melkpoeder, koffie, cacao, kalk, gips en zand. Het Duitse UWT is specialist in niveausensoren voor solids, bekend van de Rotonivo draaivleugel en de Vibranivo trilvork niveaumelders.
De Capanivo CN4000 is eenvoudig, betrouwbaar door actieve aangroeicompensatie en vriendelijk voor het budget, met een basisprijs vanaf €159,00 per stuk.
Er zijn 3 bouwvormen: compact, vaste verlengde uitvoering of met kabelverlenging. Procestemperatuur -40 tot +120°C, met optie tot +180°C.
Druk -1 tot +16 bar. Elektronica met relais of PNP contact, instelbare tijdvertraging, vooraf gekalibreerd dus makkelijke installatie. Geschikt voor stortgoed vanaf diëlektrische constante 1,6. ATEX stofexplosieveilige uitvoering geschikt voor zone 20/21.


TRILVORK NIVEAUschakelaar - compact en low-cost

Nivotherm introduceert het vernieuwde model Vibranivo trilvork niveauschakelaar van het merk UWT. De VN-4000 wordt nu geleverd met een compacte behuizing. Samen met de compacte trilvork, uit één stuks gegoten roestvaststaal, ontstaat een degelijk Duits ontwerp voor een concurrerende prijs. De VN-4000 is leverbaar in 2 uitvoeringen, het standaard compacte model met een korte insteek van 170mm, en de verlengde uitvoering tot 4 meter.De standaard aansluiting is 1 1/2"BSP. De gebruiker kan de VN-4000 aansluiten op iedere gangbare spanning, multispanning is standaard. Ook in ATEX uitvoering.


NieuwE GENERATIE PEILLOOD NIVEAUMETING

Nivotherm introduceert de Nivobob 4000 niveaumeting van het Duitse fabrikaat UWT. Door innovatie is een nieuw ontwerp ontstaan, op mechanisch en elektronisch gebied. Dit ontwerp is compacter, lichter en zeer eenvoudig in gebruik te nemen. Zowel in kabel als banduitvoering beschikbaar, meetbereik tot 30 meter. 

Laat u niet gek maken door radar niveaumeters. De bewezen peilloodtechniek is betrouwbaar en nauwkeurig. Nu ook een voordelige keuze: vanaf EUR 1283,= voor silo's tot 15 meter hoog. Gebruik radar waar het nodig is, en peillood waar het kan!Nieuwe doorstroomschakelaar voor solids: flow / no flow

Nivotherm introduceert de nieuwe flowswitch voor vaste stoffen, de 500M uit Duitsland, van het merk Mütec.
Met behulp van het microgolf-dopplereffect wordt bewegend materiaal gedetecteerd in stortgoten, transportsystemen, cyclonen, etc.
Deze flowschakelaar kan door een kunststof wand of venster detecteren, zodat aanraking met het product wordt vermeden. Voeding is 24 VDC, montage is 1-1/2" BSP. Volledig RVS.